sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Reissu ohi ja takas suomessa..

Heipo dei !!

Vihdoinkin olen päässyt takaisn reissusta suomeen ja koneen äärelle.. On ollut vähän aikaero väsymystä ja paljon töitä heti loman jälkeen.

Reissu meni erittäin hyvin ,käveltiin ihan hirveesti New Yorkin valtavilla kaduilla ja korkeitten pilvenpiirtäjien saartamana,ihanaa aivan ihanaa tuntu et palasin takaisn omille kotikulmille tai sinne minne mä oikeastin kuulun. En sano et täällä mitään vikaa ole mutta siellä kaikki on niin mua,ihmiset,ilmasto,kaupat ja muutenkin s kulttuuri.. erillaisuus... itse en tunne itseäni erillaiseksi siellä kun kaikki ovat niin miksaatuja erinkulttuurin kanssa ja aasialaiset sielläpäin on niin erillaiset kun täällä.. noh ei kaikki siellä ole parempaa kun täällä..hyvinvointi täällä on tottakai parempaa ja muitakin juttuja.. =)
Mutta oiskohan tää reissu ollut mulle 7 kerta ? joka kerta kun ,meen nykkiin käymään niin se on kyllä aina yhtä ihanaa ja sen arvoinen.
Reissu kuvat tulee pikkuhiljaa tänne blogiin,niitäkin on tosiaan se 500 kuvaa et en nyt ihan kaikkea viitsi laittaa tänne.. mutta some pics joo =)
Ilmat siellä alkupäivät oli mahtavat,aurinko paistoi ei tuullut yhtään ja olisi pärjännyt ilman takkiakin siellä..
Ihmisiä vilisi kaupungeilla jo aamuvarhain hakemassa Starbucksista aamu kahvit ,sieltä saa oikeasti niin hyvää kahvia.. vaikka itse juon kahvia erittäin harvoin niin kyllä tuli juotua siellä kahvit aika useinkin.. mutta se siitä reissusta.. en viitsi nyt tähän kirjoitella reissusta vaan teen ihan oman sivun reissusta..

Joo siellä jenkeissä ,kun yksi päivä oli -3 ja tuuli ihan kauheasti siis varmasti ol -10 astetta tuulen takia,siis tuntu et "maailman loppu" tulee kun ei päässyt kävelee ollenkaan eteenpäin kun tuuli naamaan .. oli todella kylmä.. MUTTA kun astuttiin SUOMEN lentokentältä pihalle.. niin härreguuud!!!! mittari näytti -16 ja aivan sairaan kylmä oli ...yyyyyyh!!! eka hengitys sisään keuhkoihin aiheutti yskä reaktion .. =D eli jenkeissä oli pikkasen lämpimämpää kun täällä... mutta kiva yllätys oli LUNTA.. ihanaa.. Taidetaan saadakkin valkeaa Joulua tänä vuonna... wihuu !!!

Reissun jälkeen lähdettiin sitten tekee muuttoa. Jani.. poikaystäväni muuttaa takas Helsinkiin Pietarsaaresta.. Lähdettiin sitten varhain aamulla ajaa Farmari autolla peräkärryn kanssa Jeppikseen.. ei ehkä ihanin reissu .. 6h meni.. siis peppu puutui jo 3h istumisen jälkeen vaikka nukuin koko automatkan ...hhaha =D Siis en ole ikinä nukkunut autossa noin paljon siis hävettävää kun Jani ja Janin iskä vuorottelivat ajamista ja toinen pääsee helpolla vetämällä sikeitä takapenkillä.. .. =)Aika kamala oon,mutta kyllä multa ajokortti löytyy,mutta en ikinä ole ajanut autoa missä on peräkärry,niin jätin ihan suosiolla miehille.. =)Kärsin sitten yöllä siitä kummiskin ..en saanut millään unta.. et se siitä..
Sitten kun saavuttiin pietarsaareen niin meillä meni varmaankin se 2,5 tuntia et saatiin koko kämpästä tavarat mustiin säkkeihn ja siivottiin ja karsittiin suurimmat osat pois.. esim.. Janin rakkaat sohvat jäi sinne odottamaan uutta omistajaa,hyllyt jäi ja tottakai kaikki hyvät muistot.. =)ja ehkäppä huonotkin.. en tiiä..
Sitten ajettiin takas helsinkiin ...toiset 6 h... kamalaa oli..vaikka loppu matkatkin meni mun osalta nukkuessa,niin alko peppu puutua niin et ei löytänyt enään mitään hyvää asentoa missä olla ja seinäjoesta helsinkiin.. hohhoijaa... se ei ollut kun pelkkää pimeyttä ja puuta.. ei muuta nähtävää.. bo bo booring...

Noh nyt ei tarvi ainaskaa vähän aikaan mennä Jeppikseen eli pietarsaareen,vaikka ohan se ihan kiva ruotsalaispainoitteinen kaupunki... kannattaa ihmeessä kesällä mennä sinne Jaakonpäivillä,se on yksi isosta tapahtumasta pietarsaaressa,se kestää joku viikon ja löytyy joka päivä ohjelmia ja toreja ja pikkusii ruokapaikkoja ympäri vuorokaudet ja paljon ihmisä liikenteessä..se on ehkä yks viikko missä silloin näkee oikeasti ihmisiä ulkona,muuten kaikki on piiloutuneita kotiin tai johonki koko päivän.. niin joo ja musiikki tapahtumia sielläkin on ja sen viikon Lauantai päivä on se huippu päivä kun paikkakunnan kotijoukkue FF Jaro (jalkapallo) heillä on kotipeli siellä ja jos voittoa tulee niin silloin kaupungissa on hyvät Bileet..=D
Ja sen huomasin myös että kylässä asuu erittäin paljon vietnamilaisia ja kaduilla myydään kevätkääryleitä.. yammyy.. =) Ruotsia puhutaan ahkerasti ja vähän huonoa suomea...
mutta joo..ehkäpä sitten kesällä käydään siellä.. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

voi kommentoida =)