lauantai 29. syyskuuta 2012

29.9.2012

Heippa!
Elossa ollaan Bangkokin reissulta .
4 päivää Bangkokissa meni todella nopeasti , siksi blogin postauksetkin on jäänyt vähäiselle.

No mutta bangkokista.
Paikka oli sekava ja mielenkiintoinen. Ekapäivähän meni siihen kun yritettiin hahmottaa kaikkea ympärillä... No eihän me mitään selkoa saatu kun asuttiin rachaprapopissa joka oli yhtä sekava kuin labyrintti. Sijainti oli lähellä metroa joo..mutta ei me kumpikaan oikein tykätty sen ympäristöstä.
Mutta löydettiin viimeisenä iltana semmoinen paikka missä olisi ollut fiksumpi asua, markkinat , ostarit ja kauppakeskukset lähellä ja kaiken lisäksi katu oli siistin näköinen että siellä olisi voinut liikkua koko yön.
Viimeisenä päivänä me otettiin skytrain ja juna alle . Meidän lähtöpaikka oli rachaprapop ja suuntana oli siam pysäkki . Metro oli tosi simppeli ja käytännöllinen tapa kulkea paikasta toiseen, joten suosittelen tämän käyttöä kuin tuktukin tai taxin... Liput maksoi alle 1€ per suunta.
Siamin pysäkiltä pääsimme kätevästi toisella isoon siam kauppakeskukseen , mistä löytyi sitten vähän pullea lompakon omistajille vähän kaikkea... Oli chanel, balencia, hermes, gucci yms... Eli meille enemmänkin Window shopping meininkiä ja olihan siinä samassa kauppakeskuksessa autokauppojakin... BMW:stä lamboon.. Harmi kun kuvia ei saanut sisältä ottaa.. Olisi ollut niin hienoja juttui siellä.
Kauppakeskuksesta löytyy kans madame tussoun? Vaha kabinetti ja suuri aqua world, eli saman tyylinen kuin suomessa linnanmäen akvaariomaailma.
Ei mennyt kauaa et tajuttiin et paikka ei taida olla meidän juttu tai oikeastaan meidän lompakon paksuus ei riittänyt sinne =] niin käveltiin sitten siihen viereiseen kauppakeskukseen eli MBK joka sijaitsi ihan siinä 5-10 min matkan päästä siamin kauppakeskuksesta .
Sieltä löytyi sitten vaikka mitä! Ja oikeasti Bangkokin hinnat tänne Phuketiin on suunnilleen 3 kertaisesti Halvempi, mua harmittaa sikana et en ostanut oikeastaan mitään sieltä. Kaikkea ihania kenkiä ja paitoja olisi saanut alle 6€. Vaatteet oli trendejä, oli peplum toppeja / paitoja, Leo kenkiä, army takkeja jne... Mutta en ostanut yhtään mitään ... Ehkä ajattelin kun Suomessa alkaa olla niin viileät ilmat niin eivät nämä vaatteet oikein olleet käytännöllisiä . Ja mekin löydettiin vasta vikana iltana noi yö markkinat ihan siinä siamin keskuksen vierestä, sinne tosin jäi muutamat kengät mitkä harmittaa nyt suunnattomasti .
Ruuat oli mahtavat siellä, syötiin vietnamilaista ruokaa, korealaista ja sitten ihan yks ilta mentiin ihan kunnon pihvi/ meksikolaiseen ravintolaan .

Ainiin joo.. MBK kauppakeskuksessa kun oltiin niin mentiin J:n kanssa hierontaan, siis apua miten hyvin ja kovaa ne hieros.. Yhdessä vaiheessa kun se venyttely mun käsiä ja jalkoja niin tuntui että ne katkee kohta ja tietenkin tulee semmoinen äännähdys " au au au" niin se hieroja vaan nauroi ja jatkoi painelua.. Hahaha.. Siinä vaiheessa tuntui että " apua mä kuolen, mä kuolen" siis meitähän varoiteltiin että thai hieronta on hieman kovakouraisempi kuin Suomen hieronta ja ihan oikeassa se oli.
Siinä samalla kävin sitten uudestaan pigmentoimassa kulmat, paikka oli siisti ja suosittu joten ei ollut yhtään pelkoa.
Pigmentointi maksoi 38€ eli kaksinkertaiset hinnat verrattuna Vietnamiin .
Toiminta kesti sen 40 min ja sitten lähdettiin taas kulmat hellinä takas hotellille päin.

Ja nyt täällä Phuketissa on ollut huonot säät, pilvistä ja sadetta melkein 3 päivää putkeen, tuntuu et mun rusketuskin on hävinnyt johonkin..
Eilen saatiin nauttia auringosta sen 1,5h kunnes pilvet tuli ja kaappasi auringon. Ihan hyvä vaan kun meille kummallekin tuli kroppa täyteen melkein noita vesikelloja... Mulle tuli vaan olkapäille muutama, mutta toiselle tuli ihan koko selkä täyteen.. Yööök!

tiistai 25. syyskuuta 2012

day five

One night in bangkok.
Kylla, eka yo ollaan taalla oltu ja kaikkea on sattunut ja tapahtunut.
Sori tosi paljon naista puuttuvista aa ja oo pisteista mita taalla hotellin nappaimistossa ei ole. =)

Eli saavuttiin eilen tanne bangkokkiin. Lento oli lyhyt eli noin tunnin ja ihan hyvin se meni, jos niita muutamia pumby rideja ei lasketa mukaan. Otettiin sky train joka vei meidat todella lahelle tanne meidan hotlalle.
Metro asemalta kun tultiin ulos ,niin kyl iski kulttuuri shokki pain naamaa. Tiet oli aivan sekavia ja autoja ja skoottereita oli jokapuolella....  Eika me loydetty meidan hotellia millaan oli sen verran sekavannakoista touhua.
Astuttiin tosiaankin asemalta ulos niin taksi ajoi skootteri kuskin paalle joka sinkoutui betoni seinaan vasten... oli kylla niin pahannakoinen et oikein piti jaada seuraamaan tilannetta... Onneksi kuskilla oli kypara paassa,muuten olisi varmaankin kallo mennyt kahtia. Taalla kun paikalliset eivat kaikki ajaessaan kayta mitaan kyparaa.. kait se ei ole pakko heille. Sitten yllaripyllari taxi kuskit yritti kiskoo meilta ylimmaaraista rahaa,vaikka hotellille oli loppujen lopuksi vain 2km suunnilleen.. kieroja... se on sita kun kulkee taalla lankkarin kanssa (J) =)

Meidan hotla sijaitsee lahella kaikkea, platinum mall, marketteja ja sky trainta jolla paasee suoraan lentokentalle.
Mutta arvatkaapas mika iski eilen tanne ? No himmee kaatosade joka ei suunnilleen ikina loppunut. Oltiin just paasty platinum malliin kun taivas repesi kunnolla. Satoi ihan vaakatasossa koko 2 tuntia... me ei paasty mihinkaan,siis ei mihinkaan.. vahan ajan paasta kun sade vahan laantui niin paatettiin "fiksuna" lahtee kavellen takaisin hotellille..  No hitsi vesi tulvia ja valleja oli jokapuolella 2km sateella... polvia myoten vetta oli kavelyteilla.... Paikalliset otti kengat pois kait ihan vanhasta tottumuksesta ja kahlaili vedessa kotiin pain.
J oli taas herrasmies ja kantoi mut reppuselassa koko matkan hotellille ja aikamoiset sankari katseet sai paikallisilta.. hahaha.. mutta miettikaapas mita roskaa siina vedessa on... torakoita,lasinsiruja,ROTTIA ja mita kaikkea roskaa.. YOOOOK...  J:lla oli niin likainen olo kun paastiin hotellille niin taa painui suoraan suihkuun ja hinkkasi varmaan itsensa suunnilleen verilleen niista kaikista roskista pois.

Ei paasty mihinkaan hotellilta pois kun heti paaovesta alkoi joka vesitulva... oli kauhee  nalka joten onneksi taalta loytyi Mcdonalds kuljetus hotellille.. tilattiin ruoka ,syotiin ja katottiin joku erittain huono leffa telkkarista yolla (Spy kids) ja mentiin nukkumaan.

Toivottovasti tanaan on vahan paremmat olo suhteet,koska nyt on niin paljon nahtavaa taalla.

maanantai 24. syyskuuta 2012

lauantai 22. syyskuuta 2012

Day four

Okei, mä joudun nyt peruu sanani tosta auringon polttamasta ihosta.
Aamulla heräsin niin naamaa poltti ja kiristi saakelisti plus olkapää ja reidet ihan tulessa. Onneksi kipukynnys on aikakorkea, et aina kun farkku shortseja kiskaisi päälle, niin tuntu et yläreisin iho olisi revitty irti samalla.. Pirun kipeetä teki , ei auttanut muu kun puree hampaita yhteen ja vetää ne vasan ylle. just ehdin kehuskella J; lle et ei tunnu missään =]

Sateinen päivä oli taas jälleen kerran. Kävelin aamulla pienen lenkin rannalla, tuntuu että tämän reissun aikana oon turvonnut kuin pullataikina.. En tiiä johtuuko se näistä mun miljoonista hyttysen pistoksista, joitten ansiosta en pysty nukkuu yöllä ollenkaan tai sitten oon syönyt niin paljon että napa rutisee =] okei okei syyllistyn tohon viimeiseen.

Mentiin tänään sitten Phuket towniin ja sieltä central festival kauppakeskukseen, vitsi miten hieno ja iso se oli ! Sieltä löytyi vaikka mitä ja niin fiksusti suunniteltu.
1 kerroksessa löytyi kansainvälistä vaatemerkkejä esim. Mango, zara, a/x jne.. 2 kerroksesta naisten vaatteita ,3 kerroksesta miesten vaatteet ,4 kerroksesta botox/ kauneusklinikoita/ laihdutusklinikoita ,5 kerros mun lemppari Ravintola maailma!!!!! Sieltä löytyi kaikkea , korelaista, japanilaista, sushia, hot pottia, hot bbq ja kaikkea muuta. Tänään me päädyttiin syömään hot pottia ja oi että kui hyvää se oli .
Ja ihan oikeasti , miten täällä ihmiset satsaa tohon ravintolan sisustukseen verrattuna Suomeen .. Hulpeen näköisiä. Tämän reissun aikana on vielä pakko syödä korealaista hotbbq ja sushiiiii.... Ja ruokailu täällä on halpaa.

Sitten kun Masu oli täynnä, niin suunnattiin kuuluisalle weekend markkinoille, joka on siis viikonloppuisin ja klo:16.00-21.30 sijaitsee wan tan läheisyydessä?
Sieltä kauppakeskuksesta tuonne oli kävelymatkaa 5 km, ja me reippaana käveltiin se 30 asteen kuumuudessa.

Markkinat oli super iso, siis ihan järkky iso!
Sieltä löytyy vaikka mitä ja aika kuluu lentäen siellä kun koluat joka puodin ja tinkaat hintoja (mitä inhoon todella paljon) mutta ekaa kertaa tuli semmoinen olo et : "nyt ei ole turvallista sakkia täällä kuten taxi kuskitkin jotka poltteli pilvee ja pyöritteli sormessaan linkkuveistä... Grrr.. Karmivaa."
Muutama paita taas lähti mukaan sieltä, siis oon ihan hullaantunut noihin verkkotoppeihin, nyt löytyy musta, valkoinen, pinkki ja oranssi =]

Huomasin kun eilen katoin blogiani et kuvat on ihan epäjärjestyksessä ja et kaikki sanat eivät ole oikein... Pahoitteluni , en osaa oikein ottaa sitä automaattista oikein kirjoitusta pois.
Sitten kun kirjoitan niin nopeasti kun aikaa täällä mulla ei ole kun öisin, niin virheitä sattuu sitä enemmänkin.

Anyway... Kuvat tulee nyt

perjantai 21. syyskuuta 2012

Day three

Hellureiii .. Terveisin palannut makrilli.
Aamulla mentiin muutamaksi tunniksi uimaan ja ottaa aurinkoa. Saatiin muutamassa tunnissa hyvät punarusketukset iholle, itse en yleensäkkin Suomen auringolla pala... Mutta tietenkin täällä toi uv säteily on ihan toista luokkaa... Mun iho punoittaa mutta ei siihen satu tai mitään , J on taas ihan palannut kuin paloauto ja se nyt tossa vieressä valittelee miten sattuu ja " kuumetta" on, miks muuten aina kun mies on kipee, niin sattuu ihan Jumalattomasti ja on ihan vauva?! Joka kerta.

Anyway ... Rantareissun jälkeen kerettiin just meidän hotlalle, niin taivas repesi kunnolla. Päätettiin et ei uskalla skootterilla ajaa tänään kun noin paljon sataa, ja ihan turvallisuuden vuoksi en suosittele kenenkään ajaa kaatosateessa .
Päätettiin että käydään tossa patongin kauppakeskuksessa Jungceylon nimisessä ja aikamoinen se oli.
Otettiin tuktuk alle ja maksettiin se 400baht sinne, eli 17km ja maksaa noin 10€ suunta
Kaksikerroksinen kauppakeskus elektroniikasta starbucksiin ja olihan pakko mennä maistaa niitä KFC crispy chicken juttui .. Nams..
Käytiin kiertelee sitten ne ulkomarkkinat sieltä lähistöltä ja eksyttiin sinne kuuluisalle patongin"huora" kadulle ja kyllä se siltä näyttikin =] siis kunnon syntien katu.. Kaikkea kreisi showsta ties mihin.... Tartteeko kirjoittaa ? Tai sitten te tajusitte =]
Jokaisessa baarissa seisoi toista kymmentä tyttöä ja baaripöytiä koristeli poletanko, eli kun me päiväs aikaan liikuttiin niin siellä oli ok, mutta miettikääpäs sitten yöllä kun ne aikuistenhuvipuisto aukeaa? niinpä.
Mutta kun kerran ollaan täällä, niin jokukerta on pakko ainaskin kokea se katu yö aikaan, joko saan pazka zlaagin tai nauran kippurassa koko yön tai sitten pyörittelen silmiä siellä ja voivottelen menoa .
Ja kyllä siellä oli niitä ladyboy kavereita ja muutama länkkärin kainalossa bongattuja kans.. =]

Tässä taas kuva saldoa, eli vähän rantakuvia (sori) ja mun ostoksesta ja palanneesta naamasta ja kropasta ... Eiku huomiseen .

torstai 20. syyskuuta 2012

Day two

Tänään on jotenkin ollut erittäin väsyttävä päivä.
Herättiin n.klo: 09.00 aamupalalle ja varmaankin jumitettiin siinä aamupalalla noin 30 min, sen jälkeen takaisin huoneeseen ja molemmat simmahti siihen sängylle .
Tää kyllä taitaa johtua ihan aikaerosta, jotenkin ei ollut energiaa tehdä mitään .
Herättiin sitten loppujen lopuksi siinä olisko yhden aikoihin päivällä ja liikenteeseen päästiin siinä puoli kahden aikoihin .
Tämän päivän suunnitelmissa oli kattoo vähän ympäristöä minkälainen tämä phuketin kata beach on, noooh.. Aika pieni tämä paikka on, erittäin paljon venäläisiä turisteja, kyltit ja tiet ovat venäjänkielellä plus nämä paikalliset osaa puhua venäjää ja Suomea , mihin olen todella pettynyt .
Sitä kun luulee tulevansa uuteen paikkaan missä on erilainen kulttuuri ja maa niin ei sitä ihan ensimmäisenä odota että paikallisten kanssa käydään keskustelua suomeksi? Ja uskokaa pois, tää paikallinen ei ollut turistialueella vaan me mentiin vähän syrjäsempiin kaduille.
Ja halpaa täällä on, mutta ei kyllä niin halpaa kuin esim. Vietnamissa. Mutta tosi moni sanoo että Phuket on kallis paikka verrattuna esim. Bangkok missä on enemmän tarjontaa ja tavaraa... Sen takia shoppailutkin on jäänyt vähäisemmäksi .
Maanantaina me lennetään Bangkokiin 4 päiväksi, siellä sitten nähdään kaupungin vilskettä ja shoppailemaan ehkä vähän .

Ruokapuoli täällä on ihan ok hintaiset. Ehkä pientä huijaus meininkiä kuitenkin. Annoskortin kuvissa annokset näyttävät isolta ja hinta edulliselta, mutta todellisuudessa annokset ovat todella pieniä. Mä joudun suunnilleen syömään 3 annosta että tulen täyteen ja miettikääpäs sitten kun miespuolinen ruokailee? Varmaan joutuu tilaa joku 4-5 annosta että tulee täyteen.
Me päätettiin J:n kanssa kun tullaan tänne thaikkuun niin me ei syödä mitään eurooppalaista ruokaa , siis vaan ainoastaan paikallista ruokaa.
Täällä ei ole paljon mitään katukeittiötä , vaan ihan kunnon ravintoloita vierivierekkäin joka on kans harmillista.

Päätettiin sitten tänään vuokraa skootteri reissun ajaksi . Liikenne täällä on tosi selkeä, rauhallista ja yksinkertaista...
J:n äiti älä suutu, me ollaan varovaisia täällä ! =]
Skootterilla päästiin hyvin kiertelee nämä kata,karon ja patong beachit ja alueet...
Vitsi miten siistii oli kun päästiin ajaa vuoristolle ja siitä alas ja heti siinä vasemmalla puolella näkyy ranta ja upea auringonlasku ... Siinä jos loma ei tunnu, niin en sitten tiedä miten.
Skootterin vuokraaminen maksoi n.4€ pvä ja tankki täyteen muutamalla eurolla.

Tänään ei päästy ottaa aurinkoa kun oli kokopäivän pilvinen sää, joten toivon että huomenna olisi edes vähän aurinkoista et pääsisi kunnolla paahtaa ihoa.

Tässä olisi tämän päivän kuva saldo, ehkä enemmän ruokapainoitteinen ;D

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Sun bath

Nonniin.
Perillä ollaan ja huh kui lämmintä täällä on ! Plus 30 astetta ja mä hikoilen kuin niagra fall... Hahah. Yök
Lentokentälle kun saavuttiin niin sää näytti kyllä todella huonolta , satoi ihan kaatamalla melkein vaakasuoraa. Tiedettiin kyllä kun tultiin tänne et on sadekausi meneillä, mutta aamulla satoi ja nyt puolesta päivästä on paistanut vaan aurinko .. Ihanaa.. Tää on lomaa...
Saavuttiin noin 8 aamulla hotelliin ja mentiin heti aamupalalle, sitten pika suihku ja päikkäreille.. J ei nukkunut yhtään ja mut tuntien niin vedin sikeitä koko ajan =] sitä se on kun omistaa hyvät unenlahjat.
Päikkäreitten jälkeen suunnattiin kata beach rannalla ja oi että miten kaunista sielä oli ja tietenkin kierreltiin vähän voi meidän hoodit et ollaan vähän kartoilla missä mennään.
Tässä ensimakua lomakuvista.
Niin joo ja pahoittelen näistä kuvista =]